A láthatatlan vár néhány hónapig megmutatja magát | Göcseji Múzeum

A láthatatlan vár néhány hónapig megmutatja magát

Augusztus végén a Göcseji Múzeum szakemberei megkezdték a teljes felületű feltárást a tervezett Mindszentyneum területén. Az ásatás első napjaiban a zömmel modern kori törmelékkel feltöltött felső réteg gépi eltávolítása zajlott. Az évszázadok óta lakott városrész területén rétegenként tárul fel Zalaegerszeg múltja: a 18-19. századi tapasztott- és téglafalú épületek mellett Egerszeg várának palánkerődítései és vizesárka bontakozik ki a közel 900 m2-en megnyitott felületen.

Nyílt napra várjuk az érdeklődőket szombatonként 10.00 órakor a leendő Mindszentyneum területén lévő régészeti ásatásokon. A vezetéssel egybekötött régészeti munkák helyén sok érdekes információt megtudhatnak a múzeum szakembereitől. Első nyílt napunkat szeptember 2-án rendezzük meg. Találkozzunk a Göcseji Múzeum előtti platánfánál!

Élménydús történelem óra keretében minden szerdán lehetőséget biztosítunk a múzeum melletti terület régészeti ásatásának megismerésére. Egykor itt húzódott az egerszegi vár keleti palánkfala és a várárok. A diákok láthatják a feltárt leleteket és megismerhetik a régész szakma rejtelmeit. Általános és középiskolai osztályokat kizárólag előre bejelentkezéssel fogadunk. Kontaktszemély: Kissné Kovács Ágnes 92/314-537 vagy kissagi@zmmi.hu

2017.
augusztus
31.