A láthatatlan vár rád vár - Sikeres volt az első nyílt nap | Göcseji Múzeum

A láthatatlan vár rád vár - Sikeres volt az első nyílt nap

Augusztus végén a Göcseji Múzeum szakemberei megkezdték a teljes felületű régészeti feltárást a tervezett Mindszentyneum területén. Az évszázadok óta lakott városrész területén rétegenként tárul fel Zalaegerszeg múltja: a 18-19. századi tapasztott- és téglafalú épületek mellett Egerszeg várának palánkerődítései és vizesárka bontakozik ki a közel 900 m2-en megnyitott felületen.

Szombaton nyílt napra hívtuk az érdeklődőket és a vezetéssel egybekötött találkozón sok érdekes információt megtudhatott a közönség. A csoport Orha Zoltán régész kollégánkkal bejárta az egykori vár területét, néhány a föld mélyéről felbukkanó leletet is láthattak és persze a kérdések is záporozhattak, ami nem csoda, hiszen egy régen eltűnt világ maradványai tárultak a látogatók elé. 

A láthatatlan vár című régészeti nyílt nap-sorozatunk folytatódik, legközelebb szeptember 9-én (szombaton) 10.00 órakor várjuk az érdeklődőket a Göcseji Múzeum előtti platánfa tövében. Ha idejük engedi és kedvük van egy kellemes ismeretterjesztő órát régész kollégáink társaságában eltölteni, tartsanak velünk. Sok szeretettel várunk mindenkit.
 

2017.
szeptember
04.