A varázslat Zalaegerszegre költözött | Göcseji Múzeum
Zoób Kati kiállításának megnyitója a Göcseji Múzeumban

A varázslat Zalaegerszegre költözött

Zoób Kati divattervező Repertoár - Az ellentétek harmóniája című kiállítása nyílt meg minap a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében. A közel harminc éves életpályát bemutató tárlatot már nagyon várta a zalaegerszegi közönség.

A vendégeket elsőként Dr. Kostyál László múzeumigazgató köszöntötte, kiemelve, hogy a tavaly felújított intézményben egy képzőművészeti, majd egy diplomáciai tárlat után egy divat- és iparművészeti kiállítást láthat egész nyáron a közönség. Ráadásul a szabás-varrás mesterség előtt is tiszteleg a csodás gyűjtemény, és az öltözékek számos kultúrtörténeti szimbólumokat is rejtenek. A köszöntő után Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon vezetője szólt a vendégekhez, és utalt arra, hogy nőként rengeteg minőségben éljük a hétköznapokat. Akár erőről, akár finomságról legyen szó, máskor türelemről vagy tűzről, romantikáról vagy logikáról, a női lélekben az ellentétek harmóniája lakozik. Ugyanúgy, ahogy Zoób Kati kollekcióiban.

Zoób Kati neve ismerősen cseng több korosztály számára. Budapesti divatműhelye kitűnő képviselője az haute couture szalonkultúrának. 
Csodás kollekcióival meghódította már a hazai közönségen túl Párizst, Londont, Bécset, New Yorkot és Dubait. 

Az általa tervezett ruhaköltemények pedig a múzeumi környezetben igazi műtárgyakká válnak, és ahogy a 85 babán végignézünk a kiállítótérben, az az érzésünk támad, hogy a legtökéletesebb helyen tartózkodunk. A nemes és különleges anyagok, az izgalmas színek és formák, a kifinomultság, a merészség, a régmúlt művészeti korszakai inspirálta motívumok lélekmelengető egésszé állnak össze.

A Repertoár - Az ellentétek harmóniája című kiállítás augusztus 27-ig tekinthető meg a múzeumban hétfő kivételével minden nap 10.00-18.00 óra között. A nyár folyamán több szubjektív tárlatvezetést is meghirdetünk.

2023.
május
20.