Évvége a Múzeumban | Göcseji Múzeum
A Göcseji Múzeum előtere

Évvége a Múzeumban

Fontos év volt az idei a Göcseji Múzeum életében, számtalan sikeres projekt és látványos megújulás övezte. Volt világhírű vendégkiállításunk (Kilőtték, de nem robbant fel), nagy port kavart, sokáig elemzett vendégtárlatunk (Teleki László, az országgyűlés halottja – Pesti helyszínelők) és nyílt saját, országos érdeklődést kiváltó néprajzi kiállításunk a születésről (Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog). Megújult a fogadótér és a Kisfaludi Strobl-gyűjtemény, amely ősszel már országos konferenciának adott otthont („Művészet és politika - Kényszerhelyzetek és válaszok a 20. századi magyar művészetben”).

És ezek tulajdonképpen csak a legjelentősebb állomások voltak, közben is zajlott az élet; a tárgyak digitális archiválása mellett többtucat szakmai publikáció jelent meg a kollégák tollából a legfontosabb szakmai lapokban, született egy hiánypótló könyv a legismertebb zalai képzőművészről (Dr. Kostyál László: Kisfaludi Strobl Zsigmond élete és munkássága), valamint sikerrel zajlottak a múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyek idén áttörést hoztak, mind a résztvevők száma, mind a gyerekek hozzáállása, érdeklődése tekintetében. 
Szóval jó év volt, fontos év volt.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy a következő évben is látogassák rendezvényeinket, vegyenek részt programjainkon, és találkozzunk minél többször a Göcseji Múzeumban! Az élet velünk igazán színesebb. :)

Boldog Karácsonyt és múzeumi programokban bővelkedő új esztendőt kívánunk Mindenkinek!
A Göcseji Múzeum dolgozói