Felhívás magánfelajánlásokra | Göcseji Múzeum

Felhívás magánfelajánlásokra

Időről időre múzeumbarát közönségünknél azért jelentkezünk, hogy bizonyos tárgyak felajánlásával segítsék a munkánkat. Hálásan köszönünk minden eddigi együttműködést.

Ezekben a hetekben zajlik a tárgyak összegyűjtése egy olyan kiállításhoz, ami mögött még nem áll saját gyűjtemény, és ami a Mindszentyneum épületében látható majd jövő tavasztól. Ehhez azonban a közönség segítségére is szükség van, hogy a kurátorok által megálmodott enteriőröket össze tudjuk állítani. A kért tárgyak a tárlaton belül interaktívak lesznek, vagyis a látogató az adott kiállításon megérintheti, kipróbálhatja. A Göcseji Múzeum gyűjteményében lévő hasonló tárgyak már műtárgyak, ezeket oda nem lehet felhasználni, és emiatt kell újakat gyűjtenünk.

Jelenleg a következő tárgyakat keressük:

  • cserkészmozgalom tárgyai az 1920-46 közötti időszakból (cserkészruha, jelvények, sapka, nyakkendő, igazolvány, hátizsák, cserkészdoboz, stb.)
  • dohányzóasztal kihúzható tálcával
  • fekete telefonkészülék, lehetőleg „Telefongyár R.T. Budapest” felirattal

Ha már nincs szükségük a felsorolt tárgyakra, és szívesen a múzeum rendelkezésére bocsátanák, írjanak a következő e-mail címre: csengei.agota@gocsejimuzeum.hu

Előre is köszönünk minden felajánlást!
 

2021.
november
26.