gyűjtés | Göcseji Múzeum

Címke: gyűjtés

2020. április 21.

Különös hónapokat élünk át mindannyian. Olyan történelmi időszaknak vagyunk részesei, amit korábban nem sejtettünk, hogy a mi életünk során ilyen még előfordulhat. Emlegetjük a több mint száz évvel ezelőtti hasonló világjárványt. Akkoriban a spanyolnátha rengeteg európai ember életét vette el.

2021. november 26.

Időről időre múzeumbarát közönségünknél azért jelentkezünk, hogy bizonyos tárgyak felajánlásával segítsék a munkánkat. Hálásan köszönünk minden eddigi együttműködést.

2020. október 14.

Az év elején nagy örömet és lelkesedést keltett városunkban az a hír, hogy a párizsi Francia Fotográfiai Társaság gyűjteményében előkerült egy Zalaegerszeget az 1840-es években ábrázoló dagerrotípia.

2020. július 03.

A közelmúltban nagy örömet és lelkesedést keltett városunkban az a hír, hogy a párizsi Francia Fotográfiai Társaság gyűjteményében előkerült egy Zalaegerszeget az 1840-es években ábrázoló dagerrotípia.

2014. augusztus 08.

Terhesség, születés, gyermekágy és keresztelő tematikájú, soron következő kiállításához gyűjt tárgyakat a Göcseji Múzeum. Az intézmény az Átmeneti rítusok sorozat első tagjaként nagy sikerrel rendezte meg korábban az esküvői szokások tárgyi világának huszadik századi alakulásáról szóló tárlatát.