Kedves műtárgyam | Göcseji Múzeum
Készül a Kedves műtárgyam sorozat

Kedves műtárgyam

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum munkatársai meglepetéssel készülnek decemberben, pontosabban december első huszonnégy napján. Az adventi kalendárium elvéhez hasonlóan december 1-jétől minden nap kinyitunk egy képzeletbeli ablakot a múzeum Facebook oldalán, ahol más és más kolléga jelentkezik egy történettel. 

Az elmúlt napokban minden szereplő kiválasztott a Göcseji Múzeum gyűjteményéből egy műtárgyat, ami valami okból kedves a számára. Van, aki diavetítőt választott, s gyerekkori történet jutott eszébe, van, aki bárányjelölőt, mert az első általa szervezett kiállítás nosztalgiáját hozta vissza. Megint más hónapokig dolgozott a népművészeti tárgy restaurálásán, s közben elrabolta a szívét. Van, aki választani is alig tudott, mert több olyan műtárgyat is felsorolt, amik mind közel állnak a lelkéhez, s amik között szinte lehetetlen dönteni. 

Az írások nem tárgyismertetők, hanem személyes történetek, események, érzelmek, storyk elmesélése. Lesznek, amik szentimentálisak, s lesznek humoros írások is. Az illusztrációt külön erre az alkalomra készítettük, jó hangulatú fotózási napot szerveztünk. A képen a múzeumi munkatárs az általa választott műtárggyal látható.

December 1-24. között tehát egy muzeológus - egy műtárgy - egy történet.
Mi ezt kínáljuk Advent idején a Göcseji Múzeum Facebook oldalán.

Készül a Kedves műtárgyam sorozat
Készül a Kedves műtárgyam sorozat
Készül a Kedves műtárgyam sorozat