Kora tavaszi rendezvényeink elmaradnak | Göcseji Múzeum

Kora tavaszi rendezvényeink elmaradnak

Rendkívüli jogrendet, ún. veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-járvány miatt. A különleges jogrendet az Alaptörvény szabályozza, a következő napokban pedig részletekbe menő kormányrendeletek jelennek meg a pontos korlátozásokkal.

Annyi már bizonyos, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Ezért sajnálattal közöljük, de a március 21-ei Gyümölcsoltó Boldogasszony Napját és az április 13-ai húsvéthétfői tojáskereső rendezvényünket a Göcseji Falumúzeumban töröljük. A korábban leegyeztetett múzeumpedagógiai foglalkozásokat szintén kénytelenek vagyunk lemondani.

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum idén átépítés miatt zárva tart, a Göcseji Falumúzeumot és a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyét pedig átmenetileg zárva tartjuk. 

Magyarországon bezártak a múzeumok. Ettől függetlenül ajánljuk figyelmükbe a közgyűjteményi intézmények web- és Facebook oldalait, időről időre értékes információkkal, történetekkel jelentkeznek, jelentkezünk. Március 16-tól pedig ingyenesen elérhető az Arcanum, a digitális tudománytár, ezzel is segítve az otthoni kutatást és tanulást.

2020.
március
12.

Címkék