program | Göcseji Múzeum

Címke: program

2022. november 02.

Néhány napja nyílt meg a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében a Protokoll és diplomácia című tárlat. A gyűjtemény egy olyan különleges világba kalauzolja el a látogatót, ahová csak kevesen léphetnek be. A híradásokban és a fotók által mi is nyerünk némi betekintést a diplomácia birodalmába, de a színfalak mögött sokszor olyan események történnek, amelyek titkok maradnak örökre.

2021. június 30.
Múzeumok Éjszakája 2021

Az idei nyár nem szűkölködik a kánikulai napokban. Egy kellemes, nyáresti kulturális programra invitáltunk minden zalaegerszegit és környéken élőt. Tavaly a pandémia miatt nem tudtuk megrendezni, idén annál lelkesebben szerveztük a Múzeumok éjszakáját.

2021. június 22.
Orha Zoltán előadása a Régészet Napján

Az elmúlt júniusi hétvégén két napon át több programmal is vártuk a közönséget Zalaegerszegen és Zala megyében. Szombaton Orha Zoltán régész kollégánk mutatta be az érdeklődőknek Zalaegerszeg Árpád-kori templomait, így az andráshidai, a zalabesenyői és a csácsbozsoki emlékhelyeket.

2020. március 12.

Rendkívüli jogrendet, ún. veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-járvány miatt. A különleges jogrendet az Alaptörvény szabályozza, a következő napokban pedig részletekbe menő kormányrendeletek jelennek meg a pontos korlátozásokkal.

2018. július 18.

Repült a csizma, gurult a karika, a felhőkig szökött a rongylabda Gellénházán, a népi gyermekjátékok olimpiáján, amit a zalaegerszegi Göcseji Múzeum munkatársai szerveztek. A III.

2018. július 03.

Évek óta óriási népszerűségnek örvend a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat. Országszerte 420 intézmény csatlakozott a programsorozathoz és a hétvégi híradásokból már ismerjük is az adatokat, idén jelentősen nőtt az érdeklődés erre az esti kulturális nagyrendezvényre.

2018. június 11.

Ami összeköt: család és kultúra. Ez a témája a 2018-as Múzeumok Éjszakájának, amit június 23-án este rendeznek meg országszerte.

2018. május 10.

Villámcsődület lepte meg a Dísz téren a munkájából hazafelé sietőket vagy éppen a környéken fagyizókat, kávézókat tegnap délután.

2017. október 02.
A láthatatlan vár nyílt nap - 2017-09-30

Szombaton népes csoport idézte fel Orha Zoltán régész kollégánkkal a középkori egerszegi vár történetét.