Múzeumok éjszakája - újra együtt | Göcseji Múzeum
Múzeumok Éjszakája 2021

Múzeumok éjszakája - újra együtt

Az idei nyár nem szűkölködik a kánikulai napokban. Egy kellemes, nyáresti kulturális programra invitáltunk minden zalaegerszegit és környéken élőt. Tavaly a pandémia miatt nem tudtuk megrendezni, idén annál lelkesebben szerveztük a Múzeumok éjszakáját. A város több intézménye is összefogott, hogy még színesebb palettát tudjon a közönségnek ajándékul átnyújtani. Köszönetképpen a hűségért és a kultúra eddigi támogatásáért, idén valamennyi program ingyenes volt.

A Göcseji Múzeum, a Göcseji Falumúzeum, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, a MimikArt Galéria és a Tourinform Iroda közösen csatlakozott az országos Múzeumok éjszakája rendezvényhez, és invitálta a közönséget Zalaegerszegre egy művészeti kulturális programsorozatra. 

Belvárosi séták, helyismereti kvízjátékok, várostörténeti keresőjátékok, kiállítások, tárlatvezetések, bábelőadás, zongorakoncert, porcelánfestési bemutató, táncház, csillagvizsgáló előadás, hogy csak néhányat említsünk a sokféle programból. Az események Zalaegerszegen idősávokban zajlottak, és az adott időszakban a közönség szórakoztatását egy-egy intézmény vállalta magára. Délután elsősorban a családosokat szólította meg a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Tourinform Iroda és a Göcseji Múzeum. Este inkább a párok és az idősebb generáció találta meg a programját egy-egy előadás, tárlatvezetés illetve zongorakoncert formájában. Az esti lámpás várostörténeti séta is igen népszerű volt, ahogy a falumúzeumban a gyerekeknek és felnőtteknek szóló előadások és az olajipari múzeumban rendezett csillagászati bemutató.

Reméljük, jövőre még nagyobb és teljesebb programsorozattal tudjuk a közönséget az akkor már felújított múzeumépületbe csalogatni, és a járványhelyzetet hátrahagyva méltóképpen tudjuk ünnepelni a kultúrát a 20. Múzeumok éjszakája rendezvényen.

2021.
június
30.

Kapcsolódó tartalom