Múzeumok Éjszakája 2018 | Göcseji Múzeum

Múzeumok Éjszakája 2018

Ami összeköt: család és kultúra. Ez a témája a 2018-as Múzeumok Éjszakájának, amit június 23-án este rendeznek meg országszerte.

Zalaegerszegen a felújítás előtt álló Göcseji Múzeum egy külön mottóval szólítja meg a közönséget: „Mindent szabad, amit máskor soha”. A felhívás nagyon beszédes, ugyanis ez alkalommal szinte mindent meg lehet tenni, amit máskor nem merne az ember egy gyűjteményi intézményben. Romkocsma várja a látogatókat, nemzetek táncháza hívogatja a vendégeket, a slam poetry világába nyújtunk betekintést, bábszínház vár kicsiket és divatbemutató a nagyokat. Ez alkalommal szabad a falakra festeni, de még a padlózatra is lehet üzeneteket írni. Az est folyamán nyolc koncert, három előadás, kézműves kuckók, belvárosi séta, bábelőadás, restaurátor műhely, fotószalon színesíti a programot. A gyerekek a rendezvény helyszínén múzeumi útlevelet kapnak, s az összegyűjtött pecsétekért cserébe ajándékot vehetnek át búcsúzáskor.

A szokásokhoz híven megnyitja kapuit a Zalaegerszegi Törvényszék, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum is.

Az alábbi fotók a mai beharangozó sajtótájékoztatón készültek, ahol valamennyi szervező részt vett, hogy elmondja saját intézményük programsorozatát. Június 23-án, szombat este várunk kicsiket és nagyokat, megannyi élmény várja a közönséget.

2018.
június
11.

Kapcsolódó tartalom