Közösségi munka, közös értékek a vállusi pálos kolostornál | Göcseji Múzeum

Közösségi munka, közös értékek a vállusi pálos kolostornál

A beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatok sokasága miatt az idei évben elmaradt az augusztusra tervezett vállusi pálos kolostor feltárásának folytatása. A közösségi munka és a kutatás azonban nem szakadt meg. Augusztus 14-én lelkes önkénteseink segítségével tereprendezést végeztünk a kolostor területén. A korábbi feltárások során előkerült kőanyagot rendeztük, emellett két területet újabb geofizikai kutatásra készítettünk elő.

Évről évre visszatérő önkéntes segítőink közül többen vállalták, hogy az augusztus 13–17. között Keszthely Fő terén állomásozó Pálosan szép az élet - pálos rendtörténeti buszos vándorkiállítást felügyeljék. Munkájukat ez úton is hálásan köszönjük.

A 2019-es feltárási évad során hagyományteremtő céllal augusztus 26-án, a Częstochowai Boldogságos Szűz Mária ünnepén, a vállusi Szent Mihály templomban Tál Zoltán atya celebrált misét. Habár a 2020-as ásatási munka elmaradt, augusztus 16-án a keszthely Főtéri plébániatemplomban P. Puskás Antal, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke mondott Szentmisét, kapcsolódva a rendalapító Boldog Özséb halálának 750. évfordulója alkalmából hirdetett emlékévhez és a vándorkiállításhoz.

 

Simmer Lívia – Havasi Bálint

2020.
augusztus
24.

Címkék