Különleges tárlatvezetések | Göcseji Múzeum

Különleges tárlatvezetések

Rippl-Rónai Zalaegerszegen - adja hírül több plakát, internetes hirdetmény, sajtómegjelenés a nyár eleje óta. Három hónapon át a zalaegerszegi és a városba látogató közönség csodás időszaki kiállítást tekinthet meg a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében. De hogy fokozzuk az élményt, időnként tematikus tárlatvezetésekkel is jelentkezünk.

Július elején Dr. Kostyál László művészettörténész, a kiállítás helyi kurátora tartott előadást a gyűjteményben, július végén pedig két alkalommal Pál-Simon Kornélia művészettörténész, a tárlat kaposvári kurátora tart vezetést a Rippl-Rónai Zalaegerszegen című kiállításon. A jórészt a somogyi megyeszékhelyről érkezett festményekhez érdekes történetek, titkok és legendák is kapcsolódnak. A július 29-én, pénteken 14.30 órakor kezdődő könnyed, nyári programra is - amire elsősorban a fiatalabb generációt várjuk - meglepetéssel készülünk, a 16.30 órakor kezdődő tárlatvezetésre pedig vendéget is hívunk. Pampetrics György, az ismert zalai borkereskedő háromféle finom bort kínál majd a látogatóknak, a művészettörténész pedig a témához illeszkedő történeteket mesél, ugyanis Rippl-Rónai egy jókedélyű, barátságos és vendégmarasztaló ember volt, akit sok művészbarát és rokon vett körül. A kaposvári Róma-villa kertjében gyakran került sor nagyszerű társasági eseményekre, a vendégek kedvelték a hely miliőjét és különösen szerették a közös beszélgetéseket, amiknek nem ritkán neves írók és költők, színészek is résztvevői voltak.

Augusztusban is készülünk programokkal, többek között szubjektív tárlatvezetésre és tematikus vezetésre is jelentkezhetnek majd az érdeklődők, amiből megismerhetik, mekkora szerepet töltöttek be Rippl-Rónai életében a nők. 

2022.
július
21.

Címkék