Mindszenty városa | Göcseji Múzeum
Mindszenty városa mobilalkalmazás

Mindszenty városa

Ez a címe annak a mobilapplikációnak, amit elsősorban a fiatalok megszólítására fejlesztettek ki, és amit minap mutattak be a zalaegerszegi városházán.

Mindszenty József 1917-ben érkezett a zalai megyeszékhelyre hitoktatónak. Később átvette a plébánia vezetését, és egészen 1944-ig, vagyis huszonöt éven át a város apátplébánosaként tevékenykedett. Meghatározó szerepe volt Zalaegerszeg életében.

Mindszenty (Pehm) Józsefnek, illetve zalaegerszegi éveinek a Göcseji Múzeum új épületszárnyában nyíló állandó kiállítások állítanak majd emléket. Az érdeklődők azonban máris sétára indulhatnak, felkereshetik mindazon helyeket, épületeket, melyek kapcsolódnak valamilyen formában a bíboros zalaegerszegi életéhez. Ebben egy mobilapplikáció van a segítségükre. Az applikáció letöltői vezetett túra keretében, fotók és dokumentumok segítségével végig járhatják a városban és környékén található helyszíneket, és információt kaphatnak Mindszenty életéről, munkásságáról, a város kulturális és közéletére gyakorolt erőteljes hatásairól. Az applikáció 12 nevezetességet mutat be, melyek ajánlott útvonalakon vagy akár egyedi útvonaltervvel járhatók végig. Minden helyszínről egy rövid szöveges dokumentum olvasható, egy hosszabb hanganyag hallgatható meg, és korabeli fényképek segítségével időutazásban vehet részt a felhasználó.

Az appban megjelenő fényképeket, történelmi, szakmai dokumentumokat Béres Katalin, a Göcseji Múzeum történész-főmuzeológusa állította össze.

A mobilapplikáció egy egyedi fejlesztésű, iOS vagy Android platformmal rendelkező mobiltelefonra letölthető magyar nyelvű alkalmazás, ami elérhető a ’Google Play’ áruházból vagy akár az ’App Store’-ból. Az alkalmazás neve: Mindszenty városa.

Sikeres letöltést, majd kellemes sétát kívánunk!

Fotó: Seres Péter

2021.
szeptember
07.
Mindszenty városa mobilalkalmazás
Mindszenty városa mobilalkalmazás
Mindszenty városa mobilalkalmazás
Mindszenty városa mobilalkalmazás