Mindszenty József | Göcseji Múzeum

Címke: Mindszenty József

2021. szeptember 07.
Mindszenty városa mobilalkalmazás

Ez a címe annak a mobilapplikációnak, amit elsősorban a fiatalok megszólítására fejlesztettek ki, és amit minap mutattak be a zalaegerszegi városházán.

2020. január 09.

A város dísztermében mutatták be Balogh Margit „Az Apát út – Pehm (Mindszenty) József zalaegerszegi évei” című könyvét. A kötet megjelentetésére kerek évforduló adott alkalmat, hiszen száz évvel ezelőtt, 1919-ben vette át Pehm József a zalaegerszegi plébánia vezetését.

2018. november 23.

Zalaegerszegen Pehm József néven ismerték a 25 éven át a város plébánosaként szolgáló Mindszenty Józsefet. A rendkívül tevékeny apátplébános fontos szerepet játszott a helyi közéletben és a hívek körében. Nem titok, szigorú ember volt. Keresztury Dezső irodalomtörténész így emlékezett róla: 

2016. február 19.
Illusztráció

Mintegy 5,7 milliárdos állami támogatással 2018 elejére készülhet el a tervek szerint Zalaegerszegen a Mindszenty-emlékközpont.

2015. december 02.
Mindszenty József imádkozik

December 8-án 16.30-kor, a fővárost követően a zalai megyeszékhelyen mutatják be először Balogh Margit Mindszenty József életútját feldolgozó monumentális munkáját: a nagymonográfián 15 éven át dolgozott a történész, a kétkötetes munka összesen közel 1600 oldal.