Porszemből kőszikla - Polgármesteri hagyatékra gyűjt a Göcseji Múzeum | Göcseji Múzeum
Porszemből szikla

Porszemből kőszikla - Polgármesteri hagyatékra gyűjt a Göcseji Múzeum

Zalaegerszeg történetének, XX. századi fejlődésének jelentős szereplője Czobor Mátyás, aki 1918-tól 1936-ig töltötte be a város polgármesteri tisztét. Tevékenységével megteremtette a lehetőséget arra, hogy a falusias kisváros modern megyeszékhellyé váljon: nevéhez egyebek mellett új középületek építése a "virágos Zalaegerszeg" program, az utcák, terek csinosítása a Göcseji Hét megszervezése, a város és Göcsej turisztikai népszerűsítése kötődik. Érdemei ellenére az 1950-es években a kitelepítés jutott osztályrészéül. A jánkahegyi hajlékba, ahol haláláig élt, nem vihette magával Zárda utcai otthonának berendezését. A tárgyak nagy részét egy helyi család őrizte meg, akik most felajánlották megvásárlásra a Göcseji Múzeumnak. Az intézmény most ezt a hagyatékot szeretné megvásárolni, a helyi közösség támogatásával. A Göcseji Múzeum célja, hogy az új állandó várostörténeti kiállításban a lokálpatrióta polgármester élete mellett egy különleges korszak, a két világháború közötti időszak mindennapjait mutassa be a korabeli városban.

A tárgyegyüttes 1650000 Ft-ba, a restaurálás további, mintegy 1000000 Ft-ba kerül, a gyűjtés ezekre az összegeke irányul.

A gyűjtés a város több pontján kihelyezet urnákkal zajlik (Városháza, Göcseji Múzeum) - valamint az adományok fogadására az OTP Banknál külön bankszámlát nyitottunk, melynek számlaszáma:
11749008-15433114-10130005      

Segítsen Ön is megőrizni a múltat!

Minden támogatást köszönünk. 

2015.
február
26.

Címkék