Czobor hagyaték | Göcseji Múzeum

Címke: Czobor hagyaték

2021. december 06.
Béres Katalin Czobor Lacika portréjával

Három éve egy kisfiú, augusztus óta pedig egy kislány unoka aranyozza be családunk napjait. Csodálatos látni testi, szellemi fejlődésüket, érezni szeretetüket, látni mosolyukat. Általuk egy eddig ismeretlen, semmihez sem hasonlítható érzéssel, a nagyszülői szeretettel lettünk gazdagabbak.

2015. szeptember 03.
A májusi jótékonysági aukció tárgyai

Folytatódik a zalaegerszegi Adománypont és a Göcseji Múzeum együttműködése: a tavaszi képzőművészeti aukciót követően október közepén újra kalapács alá kerülnek megvásárolható tárgyak.

2015. június 22.
Múzeumok Éjszakája 2015

Szabadtérre tervezett programok szempontjából riasztó délutáni időjárást követően végül kiderült az ég, elvonultak a felhők, és egy sikeres éjszakát hagytunk magunk mögött szombaton.

2015. június 18.

Nem volt épp kitaposott az az út, amelyre a Göcseji Múzeum lépett akkor, amikor elhatározta: közösségi adakozásból vásárolja meg a számára felajánlott egykori polgármester, Czobor Mátyás hagyatékát. A gyűjtés hasonló célra (ld.

2015. június 02.

Közel 50 ezer forinttal gyarapodott a Czobor-hagyatékra való a gyűjtés vasárnapi állomásán.

2015. május 26.

A Czobor-hagyatékra való gyűjtés utolsó állomásaként Jótékonysági Koncert lesz a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben 2015. május 31-én 18 órától 10 fellépővel, a eseményt Besencziné Nagy Kornélia moderálja.

2015. május 14.

Bár az eredeti elképzeléseket, amelyek licitálós árverésről szóltak, átírta a valóság a Göcseji Múzeumban rendezett jótékonysági aukción, azért a kikiáltási áron elkelt tárgyak eladásából befolyt bevétel is segíti a Czobor-hagyaték megvásárlását: köszönjük minden felajánlónak és vásárlónak!

2015. április 30.

Május 9-én szombaton 10 órakor a Göcseji Múzeum Kisfaludi termében jótékonysági aukciót tartunk a zalaegerszegi Adomány Pont, és a helyi emberek által felajánlott tárgyakból.

2015. február 26.
Porszemből szikla

Zalaegerszeg történetének, XX. századi fejlődésének jelentős szereplője Czobor Mátyás, aki 1918-tól 1936-ig töltötte be a város polgármesteri tisztét.