Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napok | Göcseji Múzeum

Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napok

Kétévente találkozunk, beszámolunk egymásnak az elért szakmai eredményekről, beszélgetünk, információkat osztunk meg egymással, segítünk, támogatjuk egymást egy-egy szakterületen. Ez a két nap tulajdonképpen a közgyűjteményi szakma ünnepének is tekinthető.

A rendezvényt az 1980-as évektől kezdődően szervezzük meg, és az idei esztendőben a Göcseji Múzeum volt a házigazda. A város dísztermében tartott programon a közönség 27 előadást hallgathatott meg. A három zalai város - Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely - közgyűjteményi munkatársai: múzeumban, levéltárban és könyvtárban tevékenykedő szakemberek gyűltek össze a tanácskozáson, és vitatták meg a legaktuálisabb témákat.

A város nevében Dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket és kitért arra, hogy Zalaegerszegen sorra újulnak meg a közgyűjteményeknek otthont adó épületek. Mindkét nap színes palettát kínáltak a szervezők: történelmi, művészettörténeti, néprajzi, régészeti témákról hallhatott a közönség. Az összejövetel már azért is fontos, mert a történészek, művészettörténészek, régészek, néprajzosok, múzeumpedagógusok, levéltárosok és könyvtárosok munkája szervesen összetartozik, egymás támogatása nélkül képtelenség lenne e hivatásokat magas színvonalon művelni. Márpedig a zalai munkatársak messze földön híresek az együtt-gondolkodásukról és a közös munkáról.

Legközelebb 2023-ban Keszthelyen találkozik ilyen nagy számban a társaság, a házigazda az akkor 125 éves Balatoni Múzeum lesz.

2021.
november
05.

Címkék