konferencia | Göcseji Múzeum

Címke: konferencia

2024. március 21.
Szentmihályi emlékkonferencia Kiss Nóra előad

Tisztelők, egykori kollégák, családtagok is jelen voltak azon a konferencián, amelyet a Göcseji Múzeumban rendeztünk a múzeumalapító Szentmihályi Imre születésének századik évfordulója alkalmából. 

2022. szeptember 26.
Konferencia a zalaegerszegi vendéglátásról.

Kávéházba és cukrászdába járni mindenki szeret. De hová mentek nagy- és dédszüleink, ha megkívántak egy Rigó Jancsit vagy jóízű székelykáposztát, esetleg bécsi szeletet? A MNL Zala Megyei Levéltárának munkatársai tudományos konferenciát rendeztek Zalaegerszeg éttermeinek, cukrászdáinak és kocsmáinak egykori életéről.

2021. november 05.

Kétévente találkozunk, beszámolunk egymásnak az elért szakmai eredményekről, beszél

2021. november 02.

Időutazáson vehettek részt mindazok, akik október végén jelen voltak azon a várostörténeti konferencián, amit az önkormányzat az Arany Bárány Szálloda Télikertjében rendezett meg.

2021. szeptember 16.

Napfényes őszi délelőtt, szakmai közönség előtt tartották meg a „Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században” című konferenciát a város dísztermében. Olyan elődökről hallhattunk érdekességeket, akikre méltán lehetünk büszkék.

2021. június 08.

1920. június 4-én iratták alá Magyarországgal a trianoni békediktátumot, amely felszabdalta határainkat, elcsatolta hazánk kétharmadát. Zalaegerszegen 101 évvel később ugyanezen a nyári napon, a Nemzeti Összetartozás Napján rendeztek tudományos emlékkonferenciát a város dísztermében.

2020. február 27.

Tatabányán február 26-28. között rendezték meg a Korszakok és birodalmak határán című konferenciát, ahol Eke István, a Göcseji Múzeum régész-térinformatikusa is előadást tartott. A Göcseji Múzeum lassan két éve hirdette meg az együttműködési programját a civil fémkeresősökkel.

2019. november 05.

Kétévente szakmai rendezvény keretében számolnak be a közgyűjteményi munkatársak az elmúlt időszak kutatási eredményeiről, az aktuális témákról.

2018. október 02.

Az ELTE BTK Történeti Intézet Történelem Segédtudományai Tanszék szervezésében első alkalommal rendezik meg a Fiatal Numizmaták Konferenciáját. A helyszínválasztás azért indokolt és szimbolikus, mert 1777-ben a karon jött létre a honi numizmatika első tudományos műhelye.

2018. szeptember 17.

A falumúzeum a közeljövőben kezdődő átépítése apropóján a tartalomfejlesztés lehetőségeiről tartottunk kétnapos konferenciát a Göcseji Skanzenben.

2018. június 13.

Zalaegerszeg és az első világháború címmel tudományos emlékkonferenciát rendeztek a város dísztermében. A történész és levéltáras előadók között szerepelt a Göcseji Múzeum két kiváló történésze, Béres Katalin és Megyeri Anna.

2014. november 26.

Komoly érdeklődés kísérte a Göcseji Múzeumban megrendezett „Művészet és politika. Kényszerhelyzetek és válaszok a 20.