Marokba szőtt mesék: Néprajzi kiállítás a Göcseji Múzeumban | Göcseji Múzeum

Marokba szőtt mesék: Néprajzi kiállítás a Göcseji Múzeumban

Látogatható:
2016. november 24. - 2017. április 23.

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl….de vajon hol van ez a hely?

Mindenki ismeri, de senki sem látta, talán csak a képzeletében. A népmese egy egészen különleges helyet foglal el mindenki szívében. Legyen az kicsi vagy nagy, a mesét mindenki szereti.

November 23-án 16.30 órakor nyílik a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében a Marokba szőtt mesék című néprajzi kiállítás. 

Régen, a közösen végzett munkáknál - a tollfosztásnál, kukoricafosztásnál, fonásnál -, ahol a kéz sohasem pihent tétlenül, természetes velejárója volt a beszélgetés, az éneklés és a történetek mesélése. Egymás szórakoztatása mellett a munka is jobban haladt és a résztvevők tanultak egymástól. A képzelőerejük segítségével megelevenedtek a mesék: bárki lehetett igazmondó juhász, csodálatos mesehős, de még királyfi és királykisasszony is.

A téma rendkívül szerteágazó, több korosztályt szólít meg, az aktív feldolgozást pedig múzeumpedagógiai foglalkozások segítik. A gyerek által megálmodott történeteket a "Múzeumpedagógiai Tudosítások" rovatban olvashatják, kellemes időtöltést, jó kikapcsolódást kívánunk a mesék olvasása közben.