Kalandozások a múltba | Göcseji Múzeum

Kalandozások a múltba

Az iskolai történelem és művészettörténet oktatás támogatására indították el kollégáink azt a múzeumpedagógiai sorozatot, amelynek az a célja, hogy a diákok megismerjék a közvetlen és tágabb környezetük régi emlékeit, valamint a történelem eseményeit régészeti és építészeti jegyek alapján is elsajátítsák. A tanulmányi kirándulások, szakkörök és témanapok során megismerik a diákok a középkori egyházi építészet és az újkori világi építészet jegyeit, betekintést nyernek a műemlékvédelem feladatai közé, bepillanthatnak egy régész, egy történész vagy művészettörténész mindennapjaiba és munkájának kulisszatitkaiba. 

Ősszel tovább folytatódik a Kalandozások a múltba című programunk. A fiatalok megismerik Pannonhalma, egy bencés apátság életét testközelből, Mindszenty József nyomába erednek, betekintést nyernek Savanyú Jóska, az utolsó betyár élettörténetébe, nyugat-dunántúli kastélyok nyomába erednek, utaznak a Balaton körül, mialatt megérinti őket a 19. századi világ. Győrben és Sopronban a korabeli iparos mesterségek tárgyi emlékeiből láthatnak ízelítőt és megfigyelik a céheket jelző táblák sokszínűségét. Lakodalomban is járnak, ahol a gyerekek megismerik a népi hagyományokat és szokásokat. 

A projekt 2020. január végéig tart, s külön öröm a számunkra, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, hiszen kellemes őszi időben vesznek részt a gyerekek a kirándulásokon és a foglalkozásokon. 

"Kalandozások a múltba" - EFOP 3.3.2-16-2016-00011