Protokoll és diplomácia - Finisszázs | Göcseji Múzeum
Protokoll és diplomácia kiállítás

Protokoll és diplomácia - Finisszázs

Rendezvény dátum:
2023. április 26., 17:00 - 18:00

Utolsó rendezvényünkre hívjuk a közönséget április 26-án 17.00 órára, mivel hamarosan lebontjuk az installációt, a fővárosi muzeológusok elviszik tőlünk a műtárgyakat. De mielőtt végleg búcsút intünk a Protokoll és diplomácia című kiállításnak, egy különleges tárlatvezetésre invitáljuk Önöket.

Vendégünk lesz Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg egykori polgármestere, aki a protokoll világába akaratán kívül is belekerült. Számos külföldi útja során pedig olyan élményekben volt része, amikben nem sokan részesülnek. Tudták, hogy van olyan ország, ahol minden - az asztalnál helyet foglaló - vacsoravendégnek pohárköszöntőt kell mondani? Jártak már Finnországban? Ismerik az ottani meglepő szokásokat? Történetei, habár képzeletben Európából nem lépünk ki, igazán meglepők lesznek.

De a kiállításból egy kicsit ki is kacsintunk, ugyanis a neves szobrászművész Kisfaludi Strobl Zsigmond a brit királyi családnál is járt látogatóban, mi több, az akkor még hercegnő II. Erzsébetet meg is örökítette: készített róla egy lovasszobrot és egy büsztöt. Milyen élményei voltak a mesternek a királyi családnál? Emlékirataiban leírta a történeteket. Aki ez alkalommal elmeséli ezeket Önöknek, az Dr. Kostyál László múzeumigazgató-művészettörténész lesz.

A rendezvény végén egy pohár pezsgővel búcsúzunk a csodás tárlattól.

Belépőjegy: 1000 Ft/fő

Online jegyvásárlás ide kattintva lehetséges