Türje | Göcseji Múzeum

Címke: Türje

2020. december 03.
A homlokzat előtt U alakú előcsarnok és tőle balra a rendház részlete

Türje település Zalaegerszegtől északnyugatra fekszik, itt áll hazánk egyik jelentős középkorban épült, a premontrei rendhez köthető műemléke. A templom déli mellékhajójának falán látható a mai Magyarország területén igen ritkának számító, országos hírű Szent László legendaábrázolás.

2020. június 29.
Európa számos országában június 19-21. között tartották az Európai Régészeti Napokat. E jeles alkalom célja az, hogy betekintést engedjen a régészet világába, és felhívja a figyelmet történeti kincseink megőrzésének fontosságára.
2020. június 05.

Újabb állomásához érkezett a közel 800 éves Csornai Premontrei Rend türjei templomának felújítása és látogatóközpontjának kialakítása. Ez alkalommal az egykori kolostor területén fejeződtek be a régészeti ásatások.

2020. március 02.

A 13. századi premontrei templom nagyjából a jáki templommal azonos időben épült, de annál épebben maradt fenn és sokkal inkább jellemzi a kor építészeti stílusát.  Még úgy is, hogy később a türjei egyházi épületet barokk stílusban bővítették és díszítették. Befejeződött a 2018.