A múzeum másként: megismerhető múlt, átélhető tudás | Göcseji Múzeum

A múzeum másként: megismerhető múlt, átélhető tudás

A múzeumpedagógia azt jelenti, hogy a múzeumot és az általa közvetített tudást a rendelkezésre álló eszközökkel népszerűsíti a fiatalok körében (óvodásoktól a középiskolás korosztályig). 
Azt jelenti, de aki ezzel foglalkozik, az tudja, hogy a múzeumpedagógia ennél sokkal több.

A múzeumpedagógia a hétköznapokban csillogó szemeket jelent, olyan foglalkozásokat jelent, ahol varázslatok történnek, és megelevenedő múltat is jelent, ahol a résztvevők rácsodálkoznak arra, hogy az élet milyen sokszínű és érdekes.

A Göcseji Múzeumban számtalan múzeumpedagógiai foglalkozás közül választhatnak a különböző korosztályok, az egyik legkülönlegesebb a 3000 éves bronzleletekről szól. A „Kincsek” nemrég kerültek az intézményhez, és már a 2014/2015-ös múzeumpedagógiai évnyitón közzétettük, hogy a „Pedagógusok Éjszakáján” résztvevő tanárok osztályai ajándékul kapnak egy ilyen bronzos foglalkozást, ahol a gyerekek meg is foghatják a nem mindennapi tárgyakat. Ezek az alkalmak rendkívül népszerűek a diákok körében: valóban különleges érzés a múlt kulisszái között kalandozni.

Az „ajándék” foglalkozásokhoz hasonló, de a tárgyak kézbevétele nélküli foglalkozás májusig az eddigi 350 Ft/fő ár helyett most 200 Ft/fő (csoportkedvezmény) áron, előzetes időpontegyeztetéssel, tárlatvezetéssel igényelhető. Érdeklődni: Kissné Kovács Ágnes (92)314-537kissagi@zmmi.hu

2015.
március
03.