Múzeum a világhálón - mire jó a virtuális kiállítás? | Göcseji Múzeum
Múzeum a világhálón  - mire jó a virtuális kiállítás?

Múzeum a világhálón - mire jó a virtuális kiállítás?

A József Attila Városi Könyvtár szervezésében zajló Internet Fiesta programsorozat keretében 2016. március 18-án a Göcseji Múzeum régésze, Orha Zoltán tartott előadást.  Az interaktív beszámoló a „Múltbéli arcok” című kiállításhoz kötődött, annak virtuális verzióját ismerhették meg a gyerekek a Városi Könyvtárban a régész segítségével, aki egyébként a kiállítás kurátora is volt.

Orha Zoltán elmondta: a fiatalok érdeklődtek az eddig nem ismert virtuális lehetőségek iránt, és biztos abban, hogy a Göcseji Múzeum honlapján elérhető információkkal az érdeklődők szórakoztató formában gyarapíthatják tudásukat és szélesíthetik látókörüket.

A „Múltbéli arcok” című virtuális kiállítás a múzeum honlapján egyedülálló módon tekinthető meg, a múzeum eddigi gyakorlatában nem volt példa, hogy egy időszaki kiállítás annak zárultával ilyen módon továbbra is elérhető. A visszajelzések azt mutatják, hogy a tematikus aloldal (microsite) beváltotta a hozzáfűzött reményeket, és a látogatók körében valóban népszerű ez a lehetőség. Azok számára, akik a tavalyi évben lemaradtak az „offline” azaz a hagyományos kiállításról, és ragaszkodnak a fizikai valósághoz, jó hír, hogy a tárlat Nagykanizsán megtekinthető: a Képzőművészetek Házában 2016. április 19-től szeptember 30-ig várják az érdeklődő látogatókat.

2016.
március
23.

Címkék

Múzeum a világhálón  - mire jó a virtuális kiállítás?
Múzeum a világhálón  - mire jó a virtuális kiállítás?