Ugyanaz másképp: sikeresek az oktatást segítő múzeumpedagógiai foglalkozások | Göcseji Múzeum
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-08

Ugyanaz másképp: sikeresek az oktatást segítő múzeumpedagógiai foglalkozások

„… abban reménykedünk, hogy az eddigi múzeumpedagógiai tevékenység, a Göcseji Múzeumban zajló foglalkozások hatása már nem csak a Múzeumok Éjszakáján érezteti hatásait, de máskor is eseménnyé válik az itt végzett munka. Ez pedig csak úgy lehet, ha olyan generációkat nevelünk fel, amelyik számára evidens a múzeumba járás.”  - mondta Kaján Imre múzeumigazgató a Göcseji Múzeum múzeumpedagógia évnyitóján. A városi és városkörnyéki iskolákból részt vevő pedagógusok a rendezvény keretében megismerhették az intézmény aktuális foglalkozás-kínálatát, sőt, a jövő márciusban nyíló időszaki kiállítás készítési kulisszái mögé is betekinthettek: Straub Péter régész, régészeti osztályvezető „A körárkoktól a kőfalakig” című új tárlatról beszélt. A hagyományos „Múzeumpedagógiai kóstoló- Pedagógusok éjszakája” című programelem során a legújabb, - „Előttünk nincs titok” című múzeumpedagógiai foglalkozást is bemutatták a múzeumpedagógusok és a szakértők. Megrendítő előadás tanúja lehetett az, aki meghallgatta Kiss Bódog Zoltánnak, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége helyi elnökének visszaemlékezését a „Rákosi börtönei” című időszaki kiállításhoz kapcsolódva.
A Göcseji Múzeumban jelenleg is több, mint egy tucat múzeumpedagógiai foglalkozás választható minden korosztály számára, a kínálat itt tekinthető meg.

Jelenleg a kiállítás október 31-i bezárása miatt a Rákosi börtönei című tárlathoz kapcsolódó foglalkozást ajánljuk, különösen a középiskolai korosztály számára.

Érdeklődni: 
Kissné Kovács Ágnes, múzeumpedagógus
kissagi@zmmi.hu, vagy muzeum@zmmi.hu
(92) 314-537

Mindenkit vár a Szerethető Múzeum! 
 

2015.
október
16.
Múzeumpedagógiai évnyitó, 2015-10-15
Múzeumpedagógiai évnyitó, 2015-10-15
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-08
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-08
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-09
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-14
"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-14