restaurálás | Göcseji Múzeum

Címke: restaurálás

2022. január 24.

Harmadik alkalommal rendeztük meg a Pillanatképek című szimpóziumot. Ami számunkra is különlegessé tette ezt a mostani alkalmat az az volt, hogy végre nem külső helyszínre hívtuk a közönséget, hanem „haza”, a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermébe.

2020. december 10.
A múzeum díszítőelemei restaurálás előtt és közben.

Véget ért a felújítás alatt álló Göcseji Múzeum épületdíszeinek a restaurálása. Nyár óta hat-hét fős stáb dolgozott azon, hogy a korabeli elemek újra a régi fényükben pompázzanak.

2020. november 30.

A Göcseji Múzeum a közösségi oldalán új csoportot indított Zala megye régi képeken és képeslapokon címmel. Ehhez a csoporthoz bárki csatlakozhat, aki szeret fotográfiákat nézegetni.

2020. február 28.

A sajtó munkatársaival legutóbb 2017 novemberében találkoztunk a leendő Mindszentyneum területén, ami a Göcseji Múzeum régészei számára csodás lelőhelynek bizonyult. A csaknem 900 négyzetméteres ásatási területen várostörténeti szempontból nagy jelentőségű objektumok kerültek elő.

2019. január 28.

Nyolc érdekes téma, nyolc élvezetes előadás, szép számú publikum. Ez volt a mérlege a magyar kultúra napi szimpóziumunknak, amelyet minap a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartottunk.

2018. március 26.

Vasművességre és állandó megtelepedésre utaló leletek kerültek elő Letenyétől nyugatra, a Csitári erdő szomszédságában. A Göcseji Múzeum régészei még 2017-ben végeztek megelőző régészeti feltárást az M70-es út kétszer kétsávosra bővítése kapcsán, jelenleg a leletek restaurálása folyik.