előadás | Göcseji Múzeum

Címke: előadás

2024. január 31.
Pillanképek rendezvény előadói

Immár hagyománnyá vált, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága három intézményének - Göcseji Múzeum, Mindszentyneum, Göcseji Falumúzeum - munkatársai szimpóziumon számolnak be az előző esztendő aktuális kutatásairól, izgalmas témáiról.

2022. április 23.
A képen Bekő Tamás előadó látható.

A Föld Napja előestéjén egy kivételes előadó vendégeskedett a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében. 

2022. március 25.

Tudták, hogy a szőlő- és borkultúrának kelta gyökerei vannak? Ezt is megtudtuk Gyanó Szilvia, a Thúry György Múzeum néprajzkutatójának előadásán, ami a Múzeumi esték sorozatunk ötödik rendezvénye volt. Ez alkalommal a borászat iránt érdeklődő szép számú közönség érkezett az intézmény időszaki kiállítótermébe.

2022. február 28.
Marx Mária etnográfus

Jó hangulatú rendezvénnyel folytatódott a Múzeumi esték sorozatunk. Ez alkalommal ismét a Göcsej sorozatból hallgathattunk meg egy remek előadást, Marx Mária etnográfus a paraszti táplálkozás rejtelmeibe avatta be a közönséget.

2020. február 27.

Tatabányán február 26-28. között rendezték meg a Korszakok és birodalmak határán című konferenciát, ahol Eke István, a Göcseji Múzeum régész-térinformatikusa is előadást tartott. A Göcseji Múzeum lassan két éve hirdette meg az együttműködési programját a civil fémkeresősökkel.

2019. április 10.

Április 24-én 16.30 órakor Megyeri Anna, a Göcseji Múzeum történész-főmuzeológusa előadást tart a Lokálpatrióta Klub összejövetelén a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. Előadásának címe: Serényi Árpád fotográfus és városa Zalaegerszeg
Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

2019. március 25.

Zalaapátiban nagy sikerű előadást tartott Dr. Müller Róbert, a Balatoni Múzeum  nyugalmazott igazgatója, Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum jelenlegi igazgatója és Eke István, a Göcseji Múzeum régész-térinformatikusa a tavaly feltárt avar vitéz sírjának a titkairól. 

2019. január 28.

Nyolc érdekes téma, nyolc élvezetes előadás, szép számú publikum. Ez volt a mérlege a magyar kultúra napi szimpóziumunknak, amelyet minap a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartottunk.

2019. január 16.

Nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. január 23-án, szerdán 15.30 órakor a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előadótermébe, ahol a múzeum munkatársai a legfrissebb kutatási eredményeikről számolnak be.

2018. november 28.

Veszprémben 2018. december 4-én Dr. Kostyál László művészettörténész tart előadást Kisfaludi Strobl Zsigmond életéről és munkásságáról.

2017. október 30.

Festetics Mária udvarhölgy kalandos élete Erzsébet királyné udvarában - ezzel a címmel tartott nagy sikerű előadást Béres Katalin történész-főmuzeológus a Teleki Blanka Leánykollégiumban. A Teleki Napok keretében meghirdetett előadásra rengetegen voltak kíváncsiak.

2017. március 27.

A márciusi Lokálpatrióta Klub rendezvényének vendége dr. Bilkei Irén főlevéltáros, aki "A reformáció kezdetei Zala megyében és Zalaegerszegen" címmel tart előadást március 28-án (kedden) 17.00 órakor.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.