képzőművészet | Göcseji Múzeum

Címke: képzőművészet

2022. január 24.

Harmadik alkalommal rendeztük meg a Pillanatképek című szimpóziumot. Ami számunkra is különlegessé tette ezt a mostani alkalmat az az volt, hogy végre nem külső helyszínre hívtuk a közönséget, hanem „haza”, a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermébe.

2021. április 01.
Budaházi Tibor, ÓMAGYAR MÁRIA-SIRALOM I.

Nagyhét csütörtökjétől húsvét vasárnapjáig a kereszténység évről évre felidézi a Fiúisten megváltó önfeláldozásának misztériumát.

2021. január 28.

A Magyar Kultúra napján nyílt meg a Göcseji Múzeum virtuális kiállítása azokból a műtárgyakból, amelyeket a tavalyi évben vásároltunk, ajándékba kaptunk vagy régészeti kutatómunka eredményének köszönhetően a birtokunkba került.

2020. november 23.
Vetró András: Bohócrevans, patinázott gipsz, 41,5x49 cm, ltsz. K. 2005.4.1.

Számos múzeumi műtárgyhoz fűződnek olyan érdekes történetek, amelyek a leltárkönyvbe vagy a gyűjtőnaplóba nem kerülnek ugyan feljegyzésre, de a múzeumi szakemberek számára összeforrnak az adott tárggyal. Ilyen ez a képzőművészeti gyűjteményünket gazdagító szép gipsz dombormű is.

2020. július 03.

Noha az album kora tavasszal jelent meg, a pandémia miatt hivatalosan csak a héten tudták bemutatni a város dísztermében Kostyál László-Seres Péter Képzőművészet Zalaegerszegen című reprezentatív albumát.

2019. január 28.

Nyolc érdekes téma, nyolc élvezetes előadás, szép számú publikum. Ez volt a mérlege a magyar kultúra napi szimpóziumunknak, amelyet minap a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartottunk.

2018. október 03.

Már csak néhány hétig – október 31-ig - csodálható meg Marc Chagall „Teremtés és Biblia” című színes litográfiákból álló pazar kiállítása a szlovéniai Lendván.

2018. október 03.

Már csak néhány hétig – október 31-ig - csodálható meg Marc Chagall „Teremtés és Biblia” című színes litográfiákból álló pazar kiállítása a szlovéniai Lendván.

2018. június 01.

Örömmel adjuk hírül, hogy júniustól lehetőség van a múzeum látványtárainak megtekintésére. Szeretettel várunk minden érdeklődőt történeti, iparművészeti, régész- és játéktárunkba.

2018. május 02.

A minap ünnepélyes keretek között leplezték le Németh János Kossuth-díjas keramikusművész Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázoló domborművét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épületén. A közel négy négyzetméteres alkotásról Dr. Kostyál László művészettörténész beszélt az avatón.

2018. április 12.

Farkas Ferenc szobrászművész hatvanadik születésnapja alkalmából retrospektív kiállítás nyílik április 13-án, pénteken a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben