Kisfaludi Strobl Zsigmond | Göcseji Múzeum

Címke: Kisfaludi Strobl Zsigmond

2019. november 21.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílt kiállítás november 15-én Sopronban, a Lábasházban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség. Az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. július 01.

Kilenc nappal Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész születésének 135. évfordulója előtt megnyílt a Göcseji Múzeum vándorkiállítása Szekszárdon, a Vármegyeházán. A Múzeumok Éjszakája nyitórendezvényére sokan jöttek el megtekinteni a 20.

2019. március 01.

Ünnepélyes keretek között megnyílt A klasszikus szépség mestere című vándorkiállítás Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. Takács Zoltán múzeumigazgató köszöntője után az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. február 28.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílik kiállítás 2019. február 28-án (csütörtökön) 16.00 órakor Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség.

2018. november 28.

Veszprémben 2018. december 4-én Dr. Kostyál László művészettörténész tart előadást Kisfaludi Strobl Zsigmond életéről és munkásságáról.

2018. október 19.

Ünnepélyes keretek között - a Fabűvölő Kvartett hangulatos előadásával és Dr. Perémi Ágota múzeumigazgató köszöntőjével - megnyílt Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeumban a Kisfaludi-kiállítás.

2017. április 21.

Örömmel adjuk hírül, hogy elkészült az új, 360 fokos fotózási technikára épülő műtárgypublikálás a Hungaricana portálon.

2015. november 26.

Értékes szobrot kapott a Göcseji Múzeum. Nagyanyja egészalakos, jól adatolt fajansz-portréját Kisfaludi Strobl Zsigmond egykori szobor-modelljének unokája, Horváth Péter adományozta  a zalaegerszegi intézménynek.

2014. augusztus 12.
Egy oldal a Kisfaludi Strobl Zsigmondról szóló könyvből

Országos terjesztésű a Kisfaludi Strobl Zsigmond élete és munkássága című könyv – Lapozzon bele, nézze meg!