vándorkiállítás | Göcseji Múzeum

Címke: vándorkiállítás

2021. július 05.

Ma délelőtt Zalaegerszegre érkezett a pálos rendi vándorkiállítás.

2019. november 21.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílt kiállítás november 15-én Sopronban, a Lábasházban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség. Az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. szeptember 12.

A Göcseji Múzeum A körárkoktól a kőfalakig című régészeti tárlata a Tatabányai Múzeumba költözött. A látványos kiállítás az elmúlt évek során feltárt zalai régészeti emlékeket szemlézi modern feldolgozásban. A Kr. e.

2019. július 01.

Kilenc nappal Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész születésének 135. évfordulója előtt megnyílt a Göcseji Múzeum vándorkiállítása Szekszárdon, a Vármegyeházán. A Múzeumok Éjszakája nyitórendezvényére sokan jöttek el megtekinteni a 20.

2019. március 01.

Ünnepélyes keretek között megnyílt A klasszikus szépség mestere című vándorkiállítás Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. Takács Zoltán múzeumigazgató köszöntője után az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. február 28.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílik kiállítás 2019. február 28-án (csütörtökön) 16.00 órakor Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség.

2019. február 14.

Tavaly novemberben a múzeum külső-belső felújítása és átalakítása miatt elköltöztünk a főépületünkből. Amíg az irodai berendezésnek és könyvtárnak hamar helyet találtunk, a restaurátor műhelynek is szorítottunk egy épületrészt, addig a gyűjteményi elhelyezés okozott némi fejtörést.

2019. február 13.

A Göcseji Múzeum A körárkoktól a kőfalakig című régészeti tárlata Nagykanizsára, a Thúry György Múzeumba költözött. A látványos kiállítás az elmúlt évek során feltárt zalai régészeti emlékeket szemlézi modern feldolgozásban. A Kr. e.

2018. november 28.

Veszprémben 2018. december 4-én Dr. Kostyál László művészettörténész tart előadást Kisfaludi Strobl Zsigmond életéről és munkásságáról.

2018. október 08.

A Göcseji Múzeum A körárkoktól a kőfalakig című régészeti tárlata Keszthelyre, a Balatoni Múzeumba költözött. A látványos kiállítás az elmúlt évek során feltárt zalai régészeti emlékeket szemlézi modern feldolgozásban. A Kr. e.

2017. december 19.

Vasárnap este miután köszöntöttük a Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállítása zalaegerszegi állomásának húszezredik látogatóját, érdes hangra lett figyelmes a közönség. Ott állt a kiállítóteremben Seuso vagy csak a szemünk káprázott?

2017. december 18.

Vasárnap este hét óra előtt a Zrínyi gimnázium diákja, Tóth Gabriella és barátja léptek be a múzeumba, hogy megtekintsék a Seuso-kincseket.