kiállítás | Göcseji Múzeum

Címke: kiállítás

2017. augusztus 01.

2017.

2023. augusztus 31.

Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték 2023 programhoz kapcsolódóan egy különleges "mini kiállítás" nyílik a Göcseji Múzeumban. A kiállítás a kelták hitvilágába enged bepillantást a több mint kétezer éves Zala megyei szarvasáldozatokon keresztül.

2021. január 28.

A Magyar Kultúra napján nyílt meg a Göcseji Múzeum virtuális kiállítása azokból a műtárgyakból, amelyeket a tavalyi évben vásároltunk, ajándékba kaptunk vagy régészeti kutatómunka eredményének köszönhetően a birtokunkba került.

2019. november 21.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílt kiállítás november 15-én Sopronban, a Lábasházban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség. Az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. augusztus 28.

Egy rövid pihenő után májusban újraindítottuk A hónap műtárgya-sorozatunkat. A zalaegerszegi városháza aulájában már megtekinthetett a közönség egy 20. század eleji cilindert és annak elegáns tárolódobozát, később egy grafittal kevert agyagból készült kelta csuprot.

2019. július 01.

Kilenc nappal Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész születésének 135. évfordulója előtt megnyílt a Göcseji Múzeum vándorkiállítása Szekszárdon, a Vármegyeházán. A Múzeumok Éjszakája nyitórendezvényére sokan jöttek el megtekinteni a 20.

2019. március 01.

Ünnepélyes keretek között megnyílt A klasszikus szépség mestere című vándorkiállítás Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. Takács Zoltán múzeumigazgató köszöntője után az alkotásokat a tárlat kurátora, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese, Dr.

2019. február 28.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményéből nyílik kiállítás 2019. február 28-án (csütörtökön) 16.00 órakor Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeumban. A nemzetközileg elismert, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból negyvenet tekinthet meg a közönség.

2019. február 14.

Tavaly novemberben a múzeum külső-belső felújítása és átalakítása miatt elköltöztünk a főépületünkből. Amíg az irodai berendezésnek és könyvtárnak hamar helyet találtunk, a restaurátor műhelynek is szorítottunk egy épületrészt, addig a gyűjteményi elhelyezés okozott némi fejtörést.

2019. február 13.

A Göcseji Múzeum A körárkoktól a kőfalakig című régészeti tárlata Nagykanizsára, a Thúry György Múzeumba költözött. A látványos kiállítás az elmúlt évek során feltárt zalai régészeti emlékeket szemlézi modern feldolgozásban. A Kr. e.

2018. november 28.

Veszprémben 2018. december 4-én Dr. Kostyál László művészettörténész tart előadást Kisfaludi Strobl Zsigmond életéről és munkásságáról.

2018. október 19.

Ünnepélyes keretek között - a Fabűvölő Kvartett hangulatos előadásával és Dr. Perémi Ágota múzeumigazgató köszöntőjével - megnyílt Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeumban a Kisfaludi-kiállítás.