Címke: kiállítás

További címkék:

2017. május elején ünnepélyes keretek közt átadták a kommunizmus áldozatainak emlékhelyét a Mártírok útja 5. szám alatt. A zalaegerszegi börtönmúzeum a kommunizmus borzalmaira, a meghurcoltakra és az áldozatokra emlékezteti a látogatót.

A hét elején ünnepélyes keretek közt átadták a kommunizmus áldozatainak emlékhelyét a Mártírok útján. A zalaegerszegi börtönmúzeum a kommunizmus borzalmaira, a meghurcoltakra és az áldozatokra emlékezteti a látogatót. A múzeum ezen a héten – május 15-20. - a következő időpontokban óránként látogatható:

hétfőtől péntekig: 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 óra

A "Központok a Zala mentén" állandó kiállítás bontása

17 év után elbúcsúztunk a Központok a Zala mentén című állandó kiállítástól. A tárlatot több mint két éves tervezést követően 2000-ben, az ország millenniumi ünnepségsorozatára nyitottuk meg. Az állandó kiállítás a vendégkönyvi bejegyzések szerint is nagy népszerűségnek örvendett, a látogatók különösen kedvelték az enteriőröket, a korabeli üzletek megelevenítését.

Az Országgyűlés minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, majd a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő nyolc évet töltött börtönökben és munkatáborokban.

17 év után elbúcsúztunk a Központok a Zala mentén című állandó kiállítástól. 

IX. Krosnói Nemzetközi Len Biennálé a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben január 13-ig várja a látogatókat. 
Zalaegerszeg lengyelországi testvérvárosa kétévente ad otthont a textilművészeti bemutatónak, ami rendre városunkba is ellátogat, köszönhetően a Göcseji Múzeum és a Krosnói Kézműves Múzeum 17 éve tartó szakmai kapcsolatának.

A Göcseji Múzeum "Központok a Zala mentén" című állandó kiállítása a jövőben csak meghatározott időszakokban látogatható. A közelgő országos vándorkiállítás miatt az épület belső terét átalakítják. Az állandó kiállítás a következő időpontokban tekinthető meg:

Tisztelt kiállításlátogató közönségünk!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Kisfaludi-gyűjteményt és a múzeum látványtárait 2017. október 4-től technikai okok miatt bezárjuk. Kérjük szíves megértésüket.

Hétfő délelőtt megható ünnepség keretében átadták a kommunizmus áldozatainak örökös emlékhelyét Zalaegerszegen, a Mártírok útján. A város önkormányzatának, a POFOSZ Zala Megyei Szervezetének és az '56-os Hagyományőrző Egyesületnek összefogásával, a Göcseji Múzeum szakmai közreműködésével valósult meg a régi vágy: emlékmúzeumot állítani a sokat szenvedett mártíroknak.

Örömmel adjuk hírül, hogy a Göcseji Múzeum két évvel ezelőtt közönség elé tárt vándorkiállításának anyagát idén májustól a keszthelyi érdeklődők is megtekinthetik. A rendhagyó tárlaton koponyaleletek alapján készült szoborszerű és rajzos arcrekonstrukciókat mutatnak be a hun kortól a középkorig.

Oldalak