Hírek

2017. október 17.

Történelmi jeles napokon a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye a Mártírok útja 5. szám alatt délelőtt és délután is ingyenesen látogatható.

2017. október 17.

Szeptemberben rendezték meg Nyíregyházán A Régi Magyarország Ízei című gasztronómiai fesztivált, ahol a nagyközönség a folklór programok megtekintése mellett hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket is megkóstolhatott.

2017. október 06.

A héten vendégül láttuk társintézményeink munkatársait. A Göcseji Múzeum régészei lelkesen meséltek a feltárt leletekről, azok megtalálásának történetéről, felidézték a láthatatlan vár falainak és bástyáinak körvonalát.

2017. október 03.

Tisztelt kiállításlátogató közönségünk!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Kisfaludi-gyűjteményt és a múzeum látványtárait 2017. október 4-től technikai okok miatt bezárjuk. Kérjük szíves megértésüket.

"A láthatatlan vár" című múzeumpedagógiai foglalkozás
2017. október 02.

Októberben folytatja a nyílt napok szervezését a Göcseji Múzeum annak érdekében, hogy a leendő Mindszentyneum területén lévő régészeti ásatásokat minél többen láthassák és a feltárt leleteket minél többen megismerhessék.

A láthatatlan vár nyílt nap - 2017-09-30
2017. október 02.

Szombaton népes csoport idézte fel Orha Zoltán régész kollégánkkal a középkori egerszegi vár történetét.

2017. szeptember 27.

Hihetetlen élményben volt része néhány diáknak ma délelőtt a leendő Mindszentyneum területén lévő ásatáson. A láthatatlan vár című múzeumpedagógiai foglalkozás közben a Göcseji Múzeum régészei rátaláltak egy ágyútöredékre.

2017. szeptember 27.

Minden szerdán örömmel tekintünk ki irodáink ablakán. A szélrózsa minden irányából baba- és sportkocsival érkező anyukák jelennek meg kisgyermekeikkel a múzeum előtt. Ez a nap mindenkinek fontos.

2017. szeptember 20.

A leendő zalaegerszegi Mindszentyneum területén zajló megelőző régészeti feltáráson augusztus vége óta folyik a munka. A mintegy 900 négyzetméteres terület régészeti tevékenységére a Göcseji múzeum szakemberei kaptak megbízást.

2017. szeptember 20.

Családi foglalkozásokkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, könyvbemutatókkal, pedagógusoknak szóló szakmai rendezvényekkel várnak minden érdeklődőt a vidéki és fővárosi múzeumok egyaránt.

Oldalak